Sider

fredag den 2. august 2013

Marengslagkage

Denne kage er super lækker og er en af mine ynglingskager! Den er luftig og meget sød:-) Opskriften her giver til en bund, som man kan pynte med råcreme og årstidens frugter. Man kan også lave dobbeltpotion og få 2 bunder og lave den på mere klassisk vis.

Ingredienser:

2 spsk hvedemel 
200 g mandler 
4 æggehvider
200 g flormelis
Råcreme:
1/4 liter piskefløde
3 pasteuriseret æggeblommer
1 dl sukker 
1 dl flormelis

Sådan gør du:

Hak/blend mandlerne fint. Pisk æggehviderne til det er hvidt og stift. Tilsæt flormelisen og pisk igen. Vend derefter mel og mandlerne i.
Lav en bund på ca 24 cm, tegn evt på bagepapiret. Bunden skal bages 30 min ved 130 grader eller 120 grader varmluft. Lad efterfølgende bunden køle af på en bageriste. 

Råcreme:

Æggeblommerne og sukkeret piskes stift. Derefter piskes fløden til flødeskum. De to ting blandes og flormelis vendes i.

Bunden kan laves dagen i forvejen, men råcremen og frugterne må først puttes på lige inden servering, da råcremen kan være meget flydende.

Tips:

Smør bagepapiret med smør inden du putter dejen på, så det er lettere at få bunden af når den er færdig.
Hvis råcremen er meget flydende, kan du hælde noget mere flormelis i, det gør det lidt mere stift.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar