Sider

fredag den 29. marts 2013

Krydderkage

Denne krydderkage er en helt speciel oplevelse for både smagsløgene og næsen, med alle de forskellige krydderier der er i, og som man sjældent bruger i et hverdagskøkken! Den er nem at lave og er både luftig og saftig :-)

Ingredienser:

200 g flydende margarine
75 g brun farin
100 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
2 dl mælk
1 tsk natron
1 tsk allerhånde
1 tsk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt nellike
Smørcreme:
Ca 200 g smør
Ca 200 g flormelis

Sådan gør du:

Bland sukker og smør sammen og tilsæt derefter ægget. Sigt mel og natron i. Tilsæt alle krydderierne og rør dejen godt med en grydeske. Tilsæt mælken og rør igen. Smør en 30 x 20 cm bradepande og hæld dejen i. Kagen bages i ca 60 minutter ved 175 grader.

Smørcreme:

Bland stuevarm smør sammen med flormelis og smør den mængde på, som du har lyst til, oven på den afkølede kage.

1 kommentar: